Top Ad unit 728 × 90


Bügün Aşüre -Aşûre günü ve gecesinin önemi nedir?

Apk-paylas.blogspot.com

Asure Günü Gecesi 

Sual: Asure Günü gecesinin önemi nedir ?

CEVAP
Muharrem ayının onuncu Günü aşure günüdür. Muharrem Ayı, Kur'an-ı kerimde, kıymet verilen Dört aydan biridir. Muharremin Birinci Günü Oruç Tutmak, O senenin tamamını oruç Tutmak Gibi faziletlidir. Bir Hadis-i Şerif Meali şöyledir:
(Ramazandan later tr faziletli oruç, Muharrem ayında tutulan oruçtur.) [Müslim]

Bu Ayın en Kıymetli gecesi de aşure gecesidir. Allahü teâlâ, birçok duaları aşure Günü Kabil etmistir. Hazret-i Âdem'in tevbesinin Kabul Olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in Canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret -i Yakub'un oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu kurtulup ölümden ettik, diri olarak göğe çıkarılması aşure Günü Oldu.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Asure Günü Nuh aleyhisselamın gemisi, Cudi dağına indirildi. O Gün Nuh ziyaretinde yanındakiler, Allahü teâlâya şükür Click Oruçlu IDILER. Hayvanlar da hic bir sey yememişti. Allahü teâlâ denizi, beni İsrail Click, Asure Günü Yardi. Yine hizmet ihracını aşure Günü Allahü teâlâ Adem aleyhisselamın A.Ş. Yunus aleyhisselamın kavminin tevbesini Kabil etti. İbrahim aleyhisselam da o Gün Doğdu.) [Taberani]

Öteden Beri Kureyş de, Resulullah da Asure Günü oruç tutardı. Medine'ye gelince de Yine hizmet ihracını O Gün oruç tuttu tutulmasını emretti ettik. (Buhari, Müslim, Tirmizi, Ebu Davud)

Medine'de aşure Günü oruç Tutan Peygamber efendimiz, Yahudilerin de oruç tuttuklarını Küba'da askeri eğitim gördü. (Niye oruç Tutuyorsunuz?) Diye sordu. Onlar da, (Allah müşriklerin İsrail oğullarını düşmanından kurtardığı Bir gündür, Musa met Günde oruç tuttuğu Click) Dediler. Efendimiz de Resulullah, Müslümanların Bugün oruç tutmalarının sebebini anlatmak Click, (Ben Musa aleyhisselama Sizden Daha layıkım) buyurdu. (Buhari, Müslim, Ebu Davud)

Asure Günü YAPILMASI Iyi Olan İşler:
1- Asure Günü oruç Tutmak sünnettir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Asure Günü oruç tutanın, Bir YILLIK günahları affolur.) [Müslim, Tirmizî, İ. Ahmed, Taberani]
Tek Başına Asure Günü oruç Tutmak mekruh Olur. Çünkü Yahudilere Olur benzenmiş. 9. Ile 10. Veya 10. Ile 11. Günü tutulursa mekruh Olmaz.

[Şir'a] (salihlerin ibadetleri Kadar sevaba kavuşur. A.Ş. şehidler Aşûrenin faziletinden faydalanın! Bu mübarek Günde oruç Tutan, melekler, peygamberler,)

(Asure Günü Bir Gün Önce, Bir Gün later da tutarak, Yahudilere Muhalefet Edin!) [İ. Ahmed] [Yalnız aşure Günü oruç Tutmak mekruhtur. Bir Gün Öncesi Veya Bir Gün Sonrası Ile tutmalı!]

Peygamber efendimiz Bir Gün öğleye Doğru buyurdu ki:
(Herkese duyurun! Bugün Bir Şey yiyen, aksama Kadar yemesin, Oruçlu gibi Fotoğraf dursun! Bir sey yemeyen de oruç tutsun! Çünkü Bugün aşure günüdür.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud]

Bugün oruç Tutmak Eklendi çok kıymetlidir. Peygamber efendimiz, Bugün Bir hurmayı mübarek ağzında ıslatıp çocukların ağzına verirdi. Çocuklar, Resulullah'ın mucizesi olarak aksama Kadar Bir Şey yiyip içmezlerdi. Bugün bazi hayvanların safra Bir Şey yemediği bildirilmiştir. Bir avcı, Asure Günü, Bir geyik yakaladı. Geyik, yavrularını emzirip akşamdan later Dönmek üzere, avcının Topçu Alay Komutanı vermesi Click, Resulullah efendimizden, şefaat Istedi. Avcı geyiğin aksama kalmadan beleş gelmesini isteyince, geyik, (Bugün aşure günüdür. Bugünün hürmetine Yavrularımızı emzirmeyiz. Onun için akşamdan later gelmek Click Topçu Alay Komutanı İstedim) dedi. Bunu Duyan avcı, geyiği Resulullah'a hediye etti. O da, geyiği serbest bıraktı.

2- Sıla-ı yapmalı rahim. Yani salih akrabayı Ziyaret Edip, hediye Ile Veya ÇEŞİTLİ yardım Ile gönüllerini almalı. Hadis-i buyuruldu (Yahya İsa'nın sevabı Kadar ECRE kavuşur ettik, Sıla-i aşure Günü akrabasını Ziyaret ederse, Terk Eden Rahmi), şerifte. (Şir'a)

3- Sadaka Vermek sünnettir, ibadettir. Hadis-i (Asure Günü, zerre Kadar sadaka Veren, Uhud dağı Kadar sevaba kavuşur) buyuruldu, şerifte. (Şir'a)

Asure tatlısı pişirmeyi sünnet sanarak pişirmek, bid'at Olur, caiz Olmaz. Ama sünnet demeden aşure Veya Baska herhangi Bir ​​tatlı pişirmekte mahzur YOKTUR. Bu inceliği Iyi anlamalıdır. Tedavi niyetiyle sürme Çeken Bugün de sürmelenebilir. Hadis-i (aşure Günü ismidle sürmelenen, Göz ağrısı görmez), buyuruldu şerifte. (Hâkim)

4- Çok selam vermeli. Hadis-i (aşure Günü üzerine Müslümana selam Veren, bütün, Müslümanlara selam Vermiş me bu sevaba kavuşur) buyuruldu, şerifte. (Şir'a)

5- Çoluk çocuğunu sevindirmeli! Hadis-i şerifte (Asure Günü, Aile efradının nafakasını Geniş tutanın, bütün, Yıl nafakası Geniş Olur) buyuruldu. (Beyhekî)

6- Gusletmeli. Hadis-i (Asure Günü gusleden mümin, günahlardan temizlenir) buyuruldu şerifte. (Şir'a) [Bu sevaplar, itikadi Düzgün Olan, namaz kilan haramlardan kaçan mümin Içindir ettik. Bunlara riayet etmeyen kimse, Asure Günü, Bir yükleyiniz, defalarca gusletse, günahları affolmaz.]

7- İlim öğrenmeli! Hadis-i (Asure Günü, ilim öğrenilen Veya Allahü teâlâyı zikredilen Bir Yerde, biraz oturan, Cennete Girer) buyuruldu, şerifte. Bu Gece ilim olarak, ehl-i sünnete Uygun Bir kitap, [Mesela İslam Ethics Veya Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye] okumalıdır. AYRICA Kur'an-ı kerim Okumalı, kazası Olan kaza Namazı kılmalı. (Şir'a)

Hazret-i Hüseyin 10 Muharremde ifade edildi şehid. O yüce İmamın Şehid edilmesi, Elbette bütün, müslümanlar Click Büyük musibet üzüntüdür ettik. Hazret-i Ömer, Hazret-i Osman, Hazret-i Ali, Hazret-i Hamza'nın Şehid edilmeleri de, şaraplarınız Büyük musibet üzüntüdür işleri. Fakat, Peygamber Efendimiz, Hazret-i Hamza'nın Şehid edildiği Günün yıldönümlerinde matem [yas] Tutmadı. Matem tutmayı da emretmedi. Matem yasak OLMASAYDI, herkesten Önce Peygamber efendimizin Ölümü Click matem tutulurdu. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Matem Tutan, ölmeden tevbe etmezse, kıyamette şiddetli azap Görür.) [Müslim]

(İki sey VARDIR ki, Insani Küfre sürükler. Birincisi, birinin soyuna sövmek, ikincisi, ölü Click matem tutmaktır.) [Müslim]

Hicri yılbaşında okunan met dua, Asure Günü de okunabilir:
(Elhamdülillâhi Rabbil-Alemin. Vessalâtü vesselâmü Alâ seyyidinâ muhammedin Alâ Alihi sahbihî ecmaîn işleri. Allahümme entel-ebediyyü'l-Kadîm, el-hayyül-Kerim, el-Hannan, el-Mennan. Ve hâzihî senetün cedîdetün. Es'elüke fîhe 'l-ısmete mineşşeytânirracîm, vel avne Alâ hâzihin-nefsil-emmâreti bissûi vel-iştiğâle BİMA yukarribünî ileyke, Ya zel-celali vel-ikram, birahmetike Yâ erhamerrâhimîn. sallallahu muhammedin Alihi sahbihî ehl ziyaretinde ziyaretinde Alâ ziyaretinde nebiyyinâ selleme Alâ seyyidinâ A.Ş. A.Ş. Ve -i beytihî ecmaîn).
Bügün Aşüre -Aşûre günü ve gecesinin önemi nedir? Reviewed by Unknown on 15:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by APK-Paylas | Android APK Hileli Oyunlar Full indir © 2014 - 2015

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Fullindir.co. Blogger tarafından desteklenmektedir.